2012. augusztus 23., csütörtök

Legújabb szerzeményeim

Ma felfedeztem egy antikváriumot és azonnal le is csaptam rá. Szeretem az új könyveket, nagyon szépek és értékesek, de az antikváriumban is nagyon szép és jó könyveket lehet kapni, ráadásul egy új könyv árából itt sokat lehet venni.

Egyelőre két könyvet vettem, mert a könyveim felleltározásával nem végeztem és sajnos nem tudom, hogy mi van meg és mi nincs. Sok könyv címe ismerősen hangzik, de nem szeretném még egyszer megvenni. Fogok még oda járni, az biztos.

Szóval ezt a két könyvet hoztam ma haza:

A titkosügynök

Joseph Conrad
Kriterion Kiadó, 1989
  • 250 oldal
  • Kötés: félvászon papírborítóban (ami nálam hiányzik)
  • jó állapotú
Mr. Verloc, a címben szereplő titkosügynök – igazában szatócs és tipikus nyárspolgár – beépül a Londonban élő anarchisták közé, és értesüléseket szerez róluk egy nagyhatalom követsége számára. A követségnek azonban valami merényletre volna szüksége, amit a menekült anarchisták követnének el, hogy azután a felháborodott angol kormány börtönbe csukja vagy kiutasítsa őket. Mr. Verloc jó pénzért erre is hajlandó: szállítja a merényletet. A greenwichi obszervatórium felrobbantása azonban nem egészen úgy sikerül, ahogy tervezte. A titkosügynök politikai krimi. Másrészt azonban pszichológiai regény: Mr. Verloc feleségének és félkegyelmű sógorának lelki kálváriája, s a politikai alvilág homályos céljai és a magánélet nyomorúságai összefonódva végül hármas tragédiához vezetnek. Forrás

Szerző: Aragon, Louis
A könyv címe: Sziget a Szajnán. (Aurélien)
Kiadás: Bukarest, 1967
Kiadó: Irodalmi Könyvkiadó
Sorozat: Horizont könyvek
Témák: Regény, elbeszélés
Francia irodalom
Tartalom: "Művészek, sznobok, üzletemberek, éjszakai mulatók, arisztokrata bálok, színszésznők, félvilági nők, aranyifjak... és színek, színek mindenekfelett... Az olvasó emlékezetében színekben izzik fel a főszereplő Aurélien Leurtillois élete: a Szent Lajos szigeti alkonyat finom narancssárgája, a perverz herceg báli jelmezeinek émelyítő aranya, Monet minden áldott nap más színű virágdíszben pompázó Szajna-parti kertjének üde sárgája, ártatlan kékje... Aurélien a múlt századi nagyrealizmus egyik jellegzetes alakjának, a "felesleges embernek" kései unokája a húszas évek Franciaországában. Rokonszenves és fogékony a jóra, mint elődei, de éppoly társtalan, éppúgy nem tud mihez kezdeni ifjú izmaival és szellemével, s végeredményben ártatlan közömbösségében éppoly bűnös, mint amazok. Pedig nagy veszedelmet érlelő, érdekes, bonyolult korban él... Pedig az élet felajánlja neki a megváltást: az egyetlen nagy szerelmet, Bérénice-t, Aurélien világának legigazabb emberét..." Forrás

2 megjegyzés:

  1. Szeretek én is antikváriumban vásárolni, nagyon jó könyveket lehet ott is kapni és nem kerülnek annyiba, mint egy új és jó állapotban vannak. Nagyon örülök a blogodnak és gratulálok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mrita, köszönöm szépen. Örülök, hogy te is kedveled az antikváriumot és a könyves világot :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...