2012. december 13., csütörtök

Mesél a bécsi erdő és 5 kiló ingyen könyv

Ma ismét szerencsém volt. Heti egyszer ellátogatok az antikváriumba. Ma tehát tiszteletemet tettem kedvenc helyemen és nagyon jól tettem. Megint rám mosolygott a szerencse.

Gál György Sándor – Somogyi Vilmos: Mesél a bécsi erdő 
A keringő és a Strauss-család regénye 

Zeneműkiadó, Budapest, 1974

Ez számomra egy valóságos kincs. Valamikor réges-régen olvastam ezt a könyvet de nincs meg. Az vagy könyvtári volt, vagy kölcsönkért, már nem emlékszem. Most amikor megláttam a polcon, nem mertem hinni a szememnek. Az ára 4,5 buszjegy  értékét teszi ki, és a kötet mondhatni majdnem olvasatlan. A bookline vonalkódos matricája van rajta, onnan származik.

Nagyon örülök ennek a könyvnek, mert a Strauss család igazi kincset hagyott az utókorra, úttörők voltak a maguk idejében és lényegében egymással is versenyeztek, de erről majd bővebben amikor a könyvet olvasom. 

Nem vagyok oda a komoly zenéért, de a keringőt imádom hallgatni  és táncolni is. A bécsi újévi koncerteket mindig megnézem, nagyon szeretem. Szóval ez ajándék nekem.

A másik kellemes meglepetés az volt, hogy volt ott egy nagy doboz, tele könyvvel, azt írta rajta, hogy bónusz. Természetesen nem kerülte el a figyelmem és rákérdeztem. A néni elmondta, hogy valaki otthagyta, lehet venni, vinni, mert ami nem kell senkinek, az megy a zúzdába. Természetesen nekem fülig ért a szám :)

Hát én nem szégyelltem magam és nekiláttam válogatni. Végül 5 kg könyvvel jöttem ki a boltból. Egész jó a zsákmány, van közte:
Jókai Mór - A kráó (Révai kiadó, jó régi)
Gusztáv Mariann - A képmutatás gyakorlata
Sipos Domokos - Pillanatfelvételek
Györffy Kálmán - A nagy kórház
Harry Bloom - Epizód
Tolnai uj világlexikona I-XX. ebből sajnos csak az A - BAD van meg és fedél nélkül
Bálint-Izsák László  - Piros orchidea
és a Színe-Java sorozatból 6 kötet.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...