2013. március 26., kedd

Forró Pál - Játék a havason

Corvina, 2012
222 oldal 
ISBN: 9789631360660 
Illusztrálta: Kun Fruzsina
Elsősorban szeretném megköszönni a Corvina Kiadónak, hogy lehetővé tette számomra a könyv elolvasását. 

Fülszöveg: "Egy jóképű síoktató egy kis hegyi városkában felforgatja a nők életét. Ám amikor egy isten háta mögötti hegyi menedékházba költözik, néhány hölgy nehezen tudja elviselni a tőle való elszakadást. Különféle ürügyekkel a nyomába erednek, és egy rettenetes vihart is túlélve eljutnak a menedékházhoz. A síoktató befogadja őket, és itt húzódik meg a négy vetélytárs. Ám ekkor rádöbbennek, hogy nem négyen, hanem öten képviselik itt a női nemet: a síoktató ugyanis nem egyedül, hanem feleségével lakik a menedékházban. Megkezdődik a harc a férfi kegyeiért, ami drámai eseményekhez vezet, de azért a megnyugtató vég sem marad el. 
Forró Pálnak (1884-1942) ezt az 1937-ben megjelent művét – akárcsak a többi regényét a színes, fordulatos meseszövés, a remek párbeszédek és a finom erotika jellemzi."

Könnyű, szórakoztató kisregénynek indul, olyannak, amilyent két komoly könyv között olvas az ember kikapcsolódás céljából.

Trontheim Gusztávné, a 26 éves, szép, csinos Olga, immár hat éve Trontheim Gusztáv nagykereskedő felesége. Trontheim Gusztáv már egy éve csalja feleségét az elvált Littan Lilivel, aki ráadásul Olga legjobb barátnője. Olga mindezt tudja és szemet huny felette. Littan Lili elvált asszony, aki viszonyt folytat legjobb barátnője férjével, Trontheim Gusztávval, de boldogságát komoly felhők árnyékolják be, ugyanis Trontheim Gusztáv Previn Irén színésznőt szeretné megszerezni magának.  Previn Irén színésznő  fényes amerikai karrierre vágyva Trontheim Gusztávot használja eszközként Cooper Dávid amerikai filmrendező figyelmének megszerzésére. Hayden Hildának, Littan Lili 18 éves, roppant csinos unokahúgának Frieder udvarolna, mert fülig szerelmes a lányban, a lány viszont Geyermann Péter síoktatóba szerelmes, ráadásul reménytelenül.

A négy nőt a szerelmi csalódás és felháborodás arra készteti, hogy elvonuljon a világ szeme elől egy hegyvidéki menedékházba, ahol ketten közülük álmaik férfiúját vélik megtalálni. 
 
A történet hamarosan 180 fokos fordulatot vesz és komolyra fordulnak a dolgok. Színpadra illő jeleneteknek lehetünk tanúi, megtudhatjuk mit művel az emberrel a bezártság, a reménység elvesztése. Összességében tetszett a könyv, Forró Pál istenien megformálta a karaktereket és mindig olyan fordulatokkal lepi meg az olvasót, amire egyáltalán nem számít az ember. 

Értékelésem: 5/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...