2013. április 8., hétfő

Daniel Silva - A Moszad ügynöke és a Rembrandt-ügy

Ez az alső könyv, amit a sorozatból olvastam. Igyekszem beszerezni a többi részét is, mert nagyon tetszett. 

Fülszöveg: "Gabriel Allon, az izraeli kém és restaurátor, gyönyörű feleségével, Chiarával visszavonul a szeles Cornwallba. Magányukat azonban megzavarja egy látogató: Julian Isherwood, a londoni műkincskereskedő. Mint mindig, most is problémája van. És a problémát egyedül Gabriel képes megoldani.
Glastonburyben brutálisan meggyilkolnak egy restaurátort, és titokzatos módon ellopnak egy régen elveszett, de nemrég előkerült Rembrandt-festményt. Gabriel vonakodva, de vállalja, hogy megkeresi a festményt és a gyilkosokat. Kitartóan követi a nyomokat Amszterdamtól Buenos Airesig, majd a Genfi-tó partjára, és rájön, hogy a festmény halálos titkok ködébe burkolózik. A titkok mögött pedig ott lapulnak a gonoszok.

Daniel Silva korunk egyik legnagyobb kémregényírója John le Carré és Ian Fleming mellett."

Rendkívül részletesen megírt, jól felépített kémregény. Ízelítőt kaphatunk a hollandiai zsidók történetéről,  részesei lehetünk egy háborús bűnös erőszakkal megszerzett vagyonának felkutatásában, egy svájci üzletember leleplezésében és ezalatt megismerhetjük az izraeli titkos ügynökök módszereit is.

Ezt a könyvet mindenképp el kell ölvasni!

Értékelésem: 5/5
Köszönöm @robinsonnak a könyvet.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...