2012. augusztus 19., vasárnap

Új szerzemények

Nemrég rábukkantam egy hazai online antikváriumra ahol nagyon jutányos áron lehet(ett) könyveket rendelni. 3 – 4 lejért már nagyon jó példányokat kínáltak. Ki is válogattam magamnak 6 könyvet, igaz mind angol nyelvűt. A postaköltség sem volt vészes, ugyanis 9 lejbe került a csomag és amikor átvettem, kellemes meglepetésben volt részem: küldtek 2 bónusz könyvet. Az egyik egy Európa Atlasz (németül), amit nagyon tudok értékelni, a másik pedig a német festészetről szól a gótikus és a renaissance időszak között, ami szintén érdekes és értékes darab (románul). Nem tudtam mire vélni ezt a nagylelkűséget, ugyanis ritkán fordul elő ilyen. Még nézegettem az oldalt, gondolván, hogy válogatok még és rendelek de kb. egy hete eltűnt, nem elérhető. Most már egyre inkább arra gondolok, hogy készültek bezárni és azért küldték a bónusz könyveket. Azért még mindig remélem, hogy megjelennek, de ha nem, akkor viszont köszönöm a szerencsének, hogy meg tudtam venni ezeket a könyveket, amit lentebb bemutatok és a két bónusz könyvet is külön köszönöm. 

Tobias Jones: The Dark Heart of Italy 

Képforrás

In 1999 Tobias Jones immigrated to Italy, expecting to discover the pastoral bliss described by centuries of foreign visitors. Instead, he found a very different country: one besieged by unfathomable terrorism and deep-seated paranoia. The Dark Heart of Italy is Jones's account of his four-year voyage across the Italian peninsula.

Jones writes not just about Italy's art, climate, and cuisine but also about the much livelier and stranger sides of the Bel Paese: the language, soccer, Catholicism, cinema, television, and terrorism. Why, he wonders, does the parliament need a "slaughter commission"? Why do bombs still explode every time politics start getting serious? Why does everyone urge him to go home as soon as possible, saying that Italy is a "brothel"? Most of all, why does one man, Silvio Berlusconi-in the words of a famous song-appear to own everything from Padre Nostro (Our Father) to Cosa Nostra (the Mafia)?

The Italy that emerges from Jones's travels is a country scarred by civil wars and "illustrious corpses"; a country that is proudly visual rather than verbal, based on aesthetics rather than ethics; a country where crime is hardly ever followed by punishment; a place of incredible illusionism, where it is impossible to distinguish fantasy from reality and fact from fiction.
Forrás

Ellen G. White World Crisis Foretold


 A. Bryant - A Century of Social Development in Britain


Walter J. Hickel - Who Owns America? 


Routes of Frederick II of Swabia Through Calabria


Isztambul 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...